Deze maand zijn er weer veel nieuwe functionaliteiten aan Microsoft Teams toegevoegd. Zoals large gallery view, virtual Breakout Rooms en nog veel meer. Hierbij een opsomming van de functionaliteiten;

Large gallery view

De mogelijkheid om meerdere collega’s gelijktijdig in beeld te krijgen is een veel gevraagde functionaliteit. Deze komt deze maand in de preview versie beschikbaar. De Large Gallery functie zorgt ervoor dat bij beeld vergaderen de video tegels 7 bij 7 worden en hierdoor krijg je 49 collega’s gelijktijdig in beeld. Voorheen was dit 3 bij 3.

© Copyrights Microsoft

 

Virtuele Breakout Rooms

Virtuele Breakout Rooms geeft een organisator de mogelijkheid om een Teams afspraak op te knippen in kleinere groepen om op deze manier als afzonderlijke groep te brainstormen, leren of discussiëren. De organisator van de Teams afspraak kan in deze breakouts ook zelf deelnemen of hij kan gevraagd worden om deel te nemen vanuit de groep. Tevens kan de organisator alle deelnemers weer gelijktijdig terughalen uit de breakout rooms om zo weer allemaal bij elkaar te zijn in de Teams afspraak. Informatie die tijdens de breakouts is gedeeld wordt automatisch opgeslagen en is achteraf door de organisator en deelnemers terug te lezen.

Deze functionaliteit zal eind 2020 beschikbaar komen.

Multi-Window voor afspraken en gesprekken

Een hele praktische functionaliteit is multi-window voor afspraken en gesprekken. Je krijgt hier de mogelijkheid om afspraken en gesprekken in een nieuw venster vanuit Microsoft Teams te openen. Het grote voordeel is dat je hiermee vensters naast elkaar kunt zetten. Deze functionaliteit is inmiddels beschikbaar voor Teams op de PC en Mac.

© Copyrights Microsoft

Teams afspraak limiet opgehoogd naar 300 deelnemers

De laatste maanden is de vraag voor grotere groepen in Microsoft Teams afspraken enorm toegenomen. Hierdoor heeft Microsoft het limiet voor deelnemers aan een Teams afspraak opgehoogd naar 300 deelnemers. Deze functionaliteit is inmiddels beschikbaar.

Prioriteit meldingen

De prioriteit optie om mee te geven bij berichten is inmiddels beschikbaar voor alle Teams klanten. Deze was eerst gelimiteerd voor sommige klanten en regio’s. Je kunt dus tegenwoordig bij een chatbericht een prioriteit meegeven. Namelijk ‘important’ welke een uitroepteken zal weergeven bij de ontvanger of ‘urgent’ wat ervoor zorgt dat er iedere 2 min. gedurende 20 min. een melding bij de ontvanger wordt weergegeven. Denk hierbij aan een collega die graag een kop koffie met je wil drinken. 😊