ixias, de menselijke kant
van verandering

Swanenberg zet volgende stap in professionalisering door inzet Microsoft Teams

Swanenberg zet volgende stap in professionalisering door inzet Microsoft Teams

Swanenberg Hydraulic Systems is specialist op het gebied van hydraulische techniek, ontwerp, inbedrijfstelling en preventief onderhoud. Bij Swanenberg Hydraulic Systems staat de mens centraal. De mens als klant en de mens als medewerker. Wanneer een team van mensen elkaar goed aanvoelt worden de beste prestaties geleverd. Swanenberg Hydraulic Systems wil graag een partner voor haar klant zijn. Samen met de klant een project tot een goed einde brengen. Daarbij staan de kernwoorden familiebedrijf, verantwoordelijkheid, daadkracht en vermogen centraal!

Swanenberg zet volgende stap in professionalisering door inzet Microsoft Teams

Om een goed beeld te krijgen van de huidige manier van samenwerken en de bijkomende uitdagingen hebben wij ervoor gekozen om persoonlijk in gesprek te gaan met enkele medewerkers (van werkplaats tot directieteam). Het grote voordeel van persoonlijke gesprekken is dat medewerkers op een vertrouwde manier de verbeterpunten kunnen delen en hierdoor actief betrokken worden bij de verandering. Op basis van deze informatie hebben wij een advies uitgebracht met aanbevelingen voor zowel de korte als ook lange termijn.

Een drietal korte termijn aanbevelingen zijn reeds doorgevoerd, namelijk:

Swanenberg heeft gekozen om Microsoft Teams te introduceren voor haar monteurs, zodat ze op locatie van de klant technische gegevens en informatie van producten kunnen raadplegen. Deze informatie stond verouderd op kantoor of op papier in de bedrijfsauto. Door deze digitaal en centraal beschikbaar te stellen hebben zij altijd de meest recente informatie beschikbaar en zijn daardoor in staat de klant beter te ondersteunen. Tevens is er gelegenheid om te chatten met het hoofdkantoor. Hiermee kunnen monteurs sneller antwoord krijgen op vragen door de technische kennis van andere monteurs te gebruiken.

Voor het hoofdkantoor zijn de ARBO en Veiligheidsvoorschriften digitaal beschikbaar gesteld zodat de gehele organisatie op de hoogte is van alle actuele veiligheidsvoorschriften.

Uiteindelijk heeft Swanenberg het algemene prikbord vervangen door een digitaal prikbord in Microsoft Teams. Met een relatief simpele stap is hiermee voor alle medewerkers algemene informatie beschikbaar, terug te kijken en op externe locatie beschikbaar.

Een bijkomend voordeel van Microsoft Teams is dat meerdere medewerkers gelijktijdig in een document kunnen werken. Voorheen was dit vanaf de netwerkschijf niet mogelijk. Dit voorkomt veel “gedoe” met versiebeheer, etc.

ixias heeft ons enorm geholpen om Office 365 optimaal te benutten, we wisten dat er erg veel mogelijk was met Office 365 maar door de hoeveelheid werk kwamen wij er zelf niet aan toe om dit allemaal uit te zoeken. Danny is met enkele medewerkers in gesprek gegaan om de wensen en mogelijkheden per medewerker te bekijken. Dit is door Danny perfect vertaald naar een plan van aanpak. Dit plan zijn wij vervolgens uit gaan rollen, het heeft even tijd nodig om iedereen te laten wennen, maar ondertussen is iedereen erg enthousiast en hebben wij een erg goede stap gezet richting de verdere professionalisering van Swanenberg Hydraulic Systems.

Wij zijn enorm blij met de introductie van Microsoft Teams. Onze monteurs hebben nu onderweg actuele informatie en handleidingen beschikbaar. Met de introductie van Microsoft Teams hebben wij weer een stap gezet in de verdere professionalisering van Swanenberg Hydraulic Systems. Doordat ixias is gestart met een persoonlijke inventarisatie bij onze collega's, hebben wij heel duidelijk de prioriteiten in kaart gekregen en omarmen zij deze nieuwe digitale
werkwijze.

- Roel Swanenberg - Directeur

Ook benieuwd wat Microsoft 365 of Microsoft Teams voor jullie medewerkers kan betekenen? Neem dan contact met ons op en wij komen graag op de koffie.

Meer cases

Dit vind je vast ook interessant

terug
naar
boven