Dienst
Prosci Verandermanagement
Technologische implementaties zoals een nieuwe werkplek, CRM of ERP systeem vragen een andere digitale manier van (samen)werken van medewerkers. “Organisaties veranderen niet, mensen wel”, maar hoe neem je medewerkers op een gestructureerde manier mee in een verandering? Wij hanteren hiervoor de Prosci verandermanagement methodiek. Een veel toegepast model om een verandering te realiseren is het ADKAR model.
Om te identificeren, waarom veranderingen van belang is, biedt het ADKAR model uitkomst. Aan de hand van vijf elementen, die gezamenlijk het acroniem ADKAR vormen, komt verandermanagement succesvol tot stand. De letters staan voor Awareness, Desire, Knowledge, Ability en Reinforcement. Het ADKAR model is vooral bedoeld als coaching instrument om medewerkers te helpen en bij te staan gedurende veranderprocessen binnen organisaties.
A
D
K
A
R
Desire (verlangen)
Medewerkers zien de noodzaak - 'What's in it for me' - om deel te nemen aan de verandering en het volledig te ondersteunen.
Knowledge (besef)
Door kennis van het veranderingsproces wordt het voor medewerkers duidelijk wat het (eind)doel is van de verandering.
Ability (vermogen)
Door het vermogen om nieuwe vaardigheden te leren en aan te sturen op ander gedrag, wordt de verandering beter geaccepteerd.
Reinforcement (bekrachtiging)
Door de verandering te bekrachtigen, is het voor alle medewerkers duidelijk dat er geen weg meer terug is.
Dienst
Microsoft 365 & Teams adoptie
Voor de adoptie van Microsoft 365 & Teams maken wij gebruik van vier stappen.
Inventarisatie samenwerken
In deze fase wordt de huidige manier van samenwerken op een persoonlijke manier geïnventariseerd en vertaald naar een praktisch advies om slimmer digitaal samen te werken middels het Microsoft 365 platform en Microsoft Teams. Het vertrekpunt hier is de persoonlijke behoefte van de medewerkers of afdelingen (van directieteam tot productiemedewerker).
Visie & coachend leiderschap
Medewerkers raken geïnspireerd door een duidelijke visie omtrent digitaal samenwerken en goed voorbeeld van senior managers. Wij ondersteunen directie - en management teams bij coachend leiderschap, loslaten en vertrouwen en omgaan met telefoon, e-mail en video vergaderen.
Digitale vaardigheden
In deze fase begeleiden wij jullie medewerkers op een persoonlijke manier. Afhankelijk van de digitale vaardigheden kan er gekozen worden voor persoonlijke training, workshops of 24x7 toegang tot een e-learning platform met functionele video's. Op deze manier kunnen medewerkers op een eigen tempo Office 365 en Teams ontdekken.
Continu verbeteren
Omdat Microsoft 365 en Teams continue nieuwe functionaliteiten krijgen, werken wij met een e-learning platform en floorwalkers. Onze specialisten bezoeken periodiek jullie medewerkers om vragen te beantwoorden en/of nieuwe functionaliteiten te presenteren om uiteindelijk slimmer digitaal samen te werken.
Dienst
Microsoft 365 & Teams e-learning
Maak optimaal gebruik van Microsoft 365 & Teams door de intelligente chatbot en 24/7 e-learning.
ixias werkt hiervoor samen met de Nederlandse business partner WorkplaceBuddy.
WorkplaceBuddy helpt organisaties om productiever te worden in het gebruik van Microsoft 365 op een vernieuwende wijze. De resultaten van WorkplaceBuddy zijn onder andere een reductie in de servicedesk tickets, hogere productiviteit binnen bedrijven en productievere, blijere medewerkers.
Neem hieronder een kijkje hoe WorkplaceBuddy integreert in Microsoft Teams. Interesse, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende demo.
Dienst
Office 365 Gamification
Wij geloven dat gamification de methode is waarmee je op een laagdrempelige manier een grote groep binnen de organisatie kunt bereiken. Daarom ontwikkelden wij een methodiek Office 365 Gamifcation met als doel adoptie te vergroten. Met behulp van ons online gamification platform stimuleren we het gezamenlijk leren in de praktijk. Dit platform is inzetbaar voor elk aantal spelers. Teams bepalen zelf waar en op welk moment ze aan de slag gaan. Triggers en resultaatmetingen motiveren spelers om nieuw gedrag toe te passen in de eigen werkomgeving.
Office 365 gamification is opgezet vanuit de gedachte dat medewerkers elke dag een beetje beter willen worden: slimmer (samen)werken, werk leuker maken en klanten nóg beter helpen. De Office 365 Games zijn ontworpen voor de volgende thema’s:
Effectief vergaderen
Verbeter je structurele teamvergadering, je dagstart of afdelingsoverleg.
Slimmer samenwerken
Verbeter de samenwerking tussen jouw collega’s. Deel informatie met elkaar, zodat je ook samen resultaten kunt behalen.
Effectief sturen op feiten en cijfers
Maak resultaten inzichtelijk, door van die ene tabel de juiste grafiek te maken en bespreek deze resultaten met je collega’s.
Informatie delen
Deel kennis met je collega’s, voorkom dubbelwerk en vind gemakkelijk de juiste informatie.
Wij zijn dan ook een groot voorstander van het gamification element omdat medewerkers direct aan de slag kunnen en hierdoor het meeste van Office 365 leren – 70% van wat we leren vindt plaats door het toepassen op de werkvloer, 20% als je erover praat en 10% in een klaslokaal.
Daarnaast is gamification de fun factor voor het verandertraject en zorgt voor extra motivatie, uitdaging en beloning.