Even niet denken aan de pijn
Lopen door de lange, kale gangen van het ziekenhuis is best spannend voor een kind. Wat gaat er gebeuren? Doet het pijn? In het Amalia kinderziekenhuis willen ze deze spanning wegnemen, door een fijne en warme omgeving te creëren. Een omgeving waar het kind zich op zijn gemak voelt. Dat is belangrijk, want een positieve ervaring in het ziekenhuis draagt bij aan een betere verwerking van een ingrijpende gebeurtenis.

Bijzonder project
Het Amalia kinderziekenhuis start hiervoor een bijzonder project met Tinker Imagineers: we brengen de muren tot leven! Met behulp van speciaal grafisch behang laten ze een bijzondere wereld zien aan kinderen die op weg zijn naar een behandeling. Deze ontspanning en afleiding helpen kinderen en hun ouders om minder stress en angst te ervaren. Ze hoeven even niet te denken aan de pijn.

De gangen gaan leven
Het grafische behang heeft een vrolijke en kleurrijke print, waar kinderen objecten, vormen en kleuren in kunnen ontdekken. Door projectie via een beamer komt er beweging in het behang en komen de muren tot leven. Zo vliegen er vlinders mee, komen er muzieknootjes voorbij en blaast een slak kleurige bubbels. De bewegende elementen zijn verrassend en weten steeds de aandacht van het kind te trekken. Ook heeft het behang verschillende thema’s, zodat het zowel de allerkleinsten als de grotere kinderen aanspreekt.

Aangezien Ixias en vlinders hand in hand gaan, zijn wij enorm trots dat wij een bijdrage hebben geleverd aan het tot leven brengen van de muren en dat kinderen hiermee kunnen ontspannen.