Ixias, samen succesvol.

Microsoft 365 persoonlijke adoptie aanpak

Stichting ORO - Een fijn leven voor elke cliënt

Stichting ORO | Microsoft 365 persoonlijke adoptie aanpak

Over ORO

Een fijn leven voor elke cliënt. Dat is waar de medewerkers van ORO iedere dag voor gaan. Zij zorgen voor kleine en grote genietmomenten voor de meest bijzondere mensen.

ORO is één van de grootste zorgorganisaties van Zuidoost-Brabant met ruim 1.500 collega’s en 1.000 vrijwilligers. ORO heeft 80 locaties in regio Someren, Deurne, Asten, Helmond, Laarbeek, Gemert-Bakel en Geldrop. De aandachtsgebieden zijn fijn wonen, prettige dag en lekker in je vel. Dat betekent dat ORO een totaalaanbieder is en expert op het gebied van een verstandelijke beperking.

Microsoft 365 Governance & adoptie

Wij zijn begonnen met een Microsoft 365 Governance structuur met daarin Teams naamgevingen, OneDrive retenties, extern delen, etc. Deze governance hebben we op basis van een intensieve pilot fase getoetst en geoptimaliseerd. Na een succesvolle pilot fase was het tijd voor de grote uitrol naar alle 1.500 medewerkers.

ORO heeft gekozen voor een persoonlijke aanpak en dat is heel erg goed ontvangen. In het adoptieprogramma en communicatieplan hebben we ons gericht op deze persoonlijke aanpak en verschillende niveau’s van digivaardigheid in de zorg.

Vrijdag 31 maart was het dan zover. We hebben bij Stichting ORO de Z-schijf / file server ‘uitgeschakeld’ en daarmee werken nu ruim 1.500 collega’s volledig in Microsoft Teams.

Wat hebben we gezamenlijk gerealiseerd:

✅ Adoptie programma voor 1.500 collega’s verdeeld over ruim 60 locaties;
✅ Persoonlijke trainingen op locatie en begeleiding bij de datamigratie;
✅ Microsoft 365 Governance, inclusief Teams naamconventie;
✅ Microsoft Teams spelregels;
✅ Microsoft Teams gekoppeld aan HR systeem.

Een nieuwe mijlpaal, een volgende stap in het digitaal SamenWerken binnen ORO. Dankjewel Danny Geboers en alle andere collega's. Met een doordacht plan, overtuiging, enthousiasme, geduld en volharding hebben we samen een mooi, succesvol resultaat behaald. Mijn complimenten.

- Herold Janssen - Manager ICT & Informatiemanagement
terug
naar
boven