Met behulp van de verschillende functies die Office 365 te bieden heeft wil je binnen de organisatie slimmer en efficiënter samenwerken. De technologie zelf is geïmplementeerd en wellicht zijn alle medewerkers reeds geïnformeerd en getraind. Maar hoe zorg je dat oude gewoontes worden losgelaten en een nieuwe manier van werken wordt omarmt? Verandermanagement is een uitstekende manier om op een gestructureerde manier gedragsverandering te realiseren en met behulp van gamification maken wij een nieuwe manier van werken nóg leuker.

Vanuit een gedeelde visie dat samenwerken altijd slimmer, leuker en efficiënter kan gaat Ixias samenwerken met The Cue. Daarmee breiden wij onze dienstverlening uit met Offie 365 Gamification. Het doel hiervan is om op een aansprekende manier het gewenste gedrag en het gebruik van Office 365 te stimuleren. Door de combinatie van verandermanagement en gamification verhogen wij de adoptie van een nieuwe digitale manier van werken.

Wij geloven dat gamification de methode is waarmee je op een laagdrempelige manier een grote groep binnen de organisatie kunt bereiken. Met behulp van het online gamification platform stimuleren wij het gezamenlijk leren in de praktijk. Dit platform is inzetbaar voor elk aantal medewerkers. Teams bepalen zelf waar en op welk moment ze aan de slag gaan. Triggers en resultaatmetingen motiveren medewerkers om nieuw gedrag toe te passen in de eigen werkomgeving. Op deze manier worden medewerkers en teams uitgedaagd om stap voor stap beter te presteren in de moderne werkomgeving.

Wij zijn een groot voorstander van het gamification element omdat medewerkers direct aan de slag kunnen en hierdoor het meeste van Office 365 leren – 70% van wat we leren vindt plaats door het toepassen op de werkvloer, 20% als je erover praat en 10% in een klaslokaal.

Daarnaast is gamification de fun factor voor het verandertraject en zorgt voor extra motivatie, uitdaging en beloning.

De Office 365 Games zijn ontworpen voor de volgende thema’s:

Effectief vergaderen
Verbeter je structurele teamvergadering, je dagstart of afdelingsoverleg.

Slimmer samenwerken
Verbeter de samenwerking tussen jouw collega’s. Deel informatie met elkaar, zodat je ook samen resultaten kunt behalen.

Effectief sturen op feiten en cijfers
Maak resultaten inzichtelijk, door van die ene tabel de juiste grafiek te maken en bespreek deze resultaten met je collega’s.

Informatie delen
Deel kennis met je collega’s, voorkom dubbelwerk en vind gemakkelijk de juiste informatie.

Office 365 Gamification is de ideale methodiek wanneer je een grote groep medewerkers wilt meenemen. Door te starten met een game is het mogelijk om gemakkelijk medewerkers mee te nemen met een nieuwe werkwijze. Zo maken wij adoptie schaalbaar, en kunnen we o.b.v. data gericht de mensen helpen die meer hulp willen.

Wil je een demo of meer weten over gamification neem dan contact met ons op.
Of kom gezellig langs, de koffie staat klaar.